Employer branding

Wil jij jouw merk sterk neerzetten als werkgever en het juiste talent aantrekken? Dan is Employer branding iets voor jou! Wij helpen je bij het creëren van een onderscheidende werkgeversidentiteit.

Neem contact op

Een sterk werkgeversmerk is ontzettend belangrijk voor het aantrekken en behouden van talent. Het onderscheidt jouw organisatie ten opzichte van andere bedrijven in de ogen van huidige en toekomstige werknemers. Een effectieve Employer branding strategie speelt een belangrijke rol in het werven van toptalent en het versterken van de binding met je medewerkers.

Bij Comaxx weten we precies hoe we jouw werkgeversmerk sterk kunnen positioneren in de markt. Natuurlijk op een manier die aansluit bij jouw bedrijfscultuur en bedrijfsdoelen.

Wat is Employer branding?

Employer branding is veel meer dan een marketingstrategie; het is een manier om jouw bedrijf te positioneren als een aantrekkelijke werkplek. Een sterk werkgeversmerk trekt niet alleen nieuw talent aan, maar versterkt ook de betrokkenheid en loyaliteit van je huidige team.

Het proces van Employer branding richt zich op het creëren en communiceren van een aantrekkelijk beeld van jouw bedrijf als werkgever. Dit omvat alles, van de manier waarop je met medewerkers omgaat tot de manier waarop je vacatures presenteert. 

Voordelen van Employer branding

Aantrekken van talent

Kandidaten kiezen sneller voor een bedrijf met een positief werkgeversimago.

Behouden van talent

Medewerkers blijven langer bij bedrijven die bekendstaan om hun goede werkgeverschap.

Sterke bedrijfscultuur

Een duidelijk Employer brand helpt om de kernwaarden en cultuur van je bedrijf beter over te brengen.

De onderdelen van Employer branding

Een succesvolle Employer branding strategie bestaat uit verschillende onderdelen die samen zorgen voor een sterk werkgeversmerk. Hier zijn een aantal belangrijke stappen die wij bij Comaxx inzetten:

Werken bij website

Dit is het visitekaartje van jouw bedrijf als werkgever. De Werken bij website richt zich op het aantrekken van talent en het presenteren van je unieke bedrijfscultuur. Onze developers bouwen een effectieve werken-bij website, terwijl onze content marketeers inspirerende content creëren, zoals werknemersverhalen en functieomschrijvingen, om jouw boodschap helder over te brengen.

Social media campagnes

Social media is onmisbaar bij Employer branding. Onze developers integreren platforms zoals LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter direct in jouw werken-bij website. Hiermee bereik je meer potentiële kandidaten en versterk je jouw werkgeversmerk. We ondersteunen je ook met gerichte social media campagnes om vacatures effectief te promoten en jouw employer brand verder uit te bouwen.

SEO

SEO is erg belangrijk voor de zichtbaarheid van je werkgeversmerk. Door gerichte zoekwoorden slim in te zetten, zorgen we ervoor dat jouw organisatie beter vindbaar is voor potentiële medewerkers. Onze SEO-experts optimaliseren je Werken bij website en vacatures zodat je hoger in zoekresultaten verschijnt en zo het juiste talent aantrekt. Dit versterkt jouw Employer brand en helpt je opvallen in een concurrerende markt.

Samenwerken?

Wil jij starten met het bouwen aan een sterke Employer brand? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het om een effectieve Employer branding strategie te ontwikkelen?

Het ontwikkelen van een Employer branding strategie varieert afhankelijk van de complexiteit van je organisatie en de doelen die je wilt bereiken. Over het algemeen kan dit proces enkele weken tot maanden duren, van de analysefase tot de implementatie van brandingactiviteiten.

Hoe meet ik het succes van mijn Employer branding strategie?

Het succes van een Employer branding strategie kan op verschillende manieren worden gemeten, zoals een toename in sollicitaties van gekwalificeerd talent, een afname in personeelsverloop, verbeterde medewerkerstevredenheid, en meer engagement op social media kanalen. Het is belangrijk om KPI’s vast te stellen om het effect te kunnen monitoren.

Is Employer branding alleen geschikt voor grote bedrijven?

Nee, Employer branding is belangrijk voor bedrijven van alle groottes. Ook kleinere bedrijven kunnen enorm profiteren van een sterk werkgeversmerk, omdat het hen helpt om zich te onderscheiden in een concurrerende markt en de juiste mensen aan te trekken.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn Employer branding consistent is op alle kanalen?

Consistency is key bij Employer branding. Door samen te werken met een partner als Comaxx zorgen we ervoor dat jouw employer brand op alle kanalen – van je website tot social media – een eenduidige boodschap en uitstraling heeft. Dit doen we door een centrale strategie te ontwikkelen die je merkwaarden overal op dezelfde manier overbrengt.

Wat is het verschil tussen Employer branding en recruitment marketing?

Employer branding richt zich op het opbouwen van een langdurige reputatie als aantrekkelijke werkgever, terwijl recruitment marketing zich meer richt op het promoten van specifieke vacatures en het aantrekken van kandidaten op de korte termijn. Beide strategieën kunnen elkaar versterken, maar employer branding legt de basis voor langdurig succes.

Kan ik mijn huidige medewerkers betrekken bij mijn Employer branding strategie?

Absoluut! Je huidige medewerkers zijn een belangrijke bron voor authentieke verhalen en ervaringen die je employer brand versterken. Door hun succesverhalen te delen en hen te betrekken bij campagnes, creëer je niet alleen een aantrekkelijk beeld voor potentiële kandidaten, maar vergroot je ook de loyaliteit en betrokkenheid van je huidige team.

Wij realiseerden
extra online groei voor: