Ontdek de kracht van TikTok voor jouw bedrijf

TikTok is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke social media platforms van dit moment, vooral onder jongeren. Voor bedrijven biedt TikTok unieke kansen, maar het vergt een geheel nieuwe aanpak. In dit artikel delen we de ins en outs van TikTok, zodat je kunt bepalen of dit platform geschikt is voor jouw organisatie. 

Wat is TikTok en waarom kost het tijd?

TikTok is een social media platform waar gebruikers korte video’s kunnen maken en delen. De belangrijkste gebruikersgroep van TikTok bestaat uit jongeren van 16-24 jaar, met enkele uitschieters tot 30 jaar. TikTok onderscheidt zich door zijn unieke algoritme en de nadruk op creativiteit en authenticiteit.  

Omdat TikTok unieke eisen stelt, die vaak niet aansluiten bij traditionele marketingstrategieën, betekent dit voor bedrijven dat er een nieuwe workflow en tone of voice moet worden ontwikkeld. Snel even een video plaatsen is niet genoeg; het vergt tijd en consistentie om te begrijpen wat werkt voor jouw specifieke doelgroep.  

Bij Comaxx denken we graag met je mee, om te kijken of TikTok iets voor jou is. Neem vrijblijvend contact met ons op

TikTok

Low quality, high engagement

De doelgroep van TikTok zoekt voornamelijk entertainment. Content moet dus ofwel ijzersterk inhoudelijk zijn en/of vermakelijk. Verder draait het op TikTok om ‘contenttroep’ – video’s die simpel lijken, maar enorm deelbaar zijn. 

Je video’s hoeven dus niet hoogwaardig geproduceerd te zijn, maar wel authentiek en aansprekend. Als je als bedrijf waarde hecht aan perfect geproduceerde content, is TikTok wellicht niet de juiste keuze. 

Heb je veel volgers nodig op TikTok? 

Een van de grootste voordelen van TikTok is dat je niet veel volgers nodig hebt om viraal te gaan. Het algoritme zoekt de beste video’s uit en verspreidt deze, ongeacht het aantal volgers. Dit betekent dat elke video de potentie heeft om een groot publiek te bereiken. 

Wist je dat…

…TikTok door jongeren als zoekmachine gebruikt wordt? In plaats van dat ze naar Google gaan, gaan ze nu naar TikTok. Speel daarom ook in op Search Engine Optimization, oftewel SEO. Gebruik de juiste captions en hashtags om gevonden te worden door je doelgroep.

Succesvol op TikTok: Waar moet je op letten? 

1. Korte aandachtsspanne

TikTokkers hebben een korte aandachtsspanne, dus het is belangrijk om in de eerste 1 tot 3 seconden de aandacht te grijpen. Dit kan door iets visueel interessants, een opvallende uitspraak of een pakkende beat.

TikTok waardeert authenticiteit. Het is belangrijk om video’s te maken die origineel zijn en niet simpelweg andere video’s kopiëren. Inspelen op trends mag, maar geef er altijd je eigen draai aan. 

3. Gebruik TikTok tools

Het gebruik van TikTok’s eigen tools en functies wordt positief beoordeeld door het algoritme. Probeer daarom de verschillende TikTok-tools uit.  

4. TikTok als entertainment platform

Harde verkoopboodschappen worden meestal niet goed ontvangen door het TikTok-algoritme. TikTok is niet bedoelt als verkoopkanaal. Focus dus op entertainment en waardevolle content.

5. Must-have: Een entertainer in huis

Om succesvol te zijn op TikTok heb je iemand nodig die goed voor de camera staat en de juiste humor heeft. Dit kan een interne medewerker zijn of een externe influencer die je inhuurt.

Is TikTok geschikt voor jouw bedrijf?

TikTok kan zeer waardevol zijn voor je organisatie als je een jonge doelgroep wilt bereiken en je merkbekendheid wil vergroten op lange termijn. Het vergt een investering in tijd en creativiteit, maar de beloning kan groot zijn in termen van engagement en zichtbaarheid.  

Als jouw bedrijf bereid is om te experimenteren en te investeren in authentieke, vermakelijke content, dan is TikTok zeker het overwegen waard. Bij Comaxx helpen we je graag met je TikTok-strategie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. 

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.